Hardware-Bloggen!

2

WIFI igennem en betonvæg? Se her hvordan!

Wifi signal igennem en mur eller betonvæg kender sine begrænsninger og er ofte et problem man støder på i større huse eller mindre virksomheder. Nu er løsningen kommet. Nem, hurtig og simpel opsætning og endda stadig med hele 300mbps i trådløs hastighed.

Produktet jeg snakker om er dette:
https://www.hardware-store.dk/wifi-via-elnettet-udvid-dit-wifi-maximalt-med-dette-sat-tlwpa4220tkit-dk.html

Opsætning
1. Simpel placer hovedenheden i stikkontakten ved siden af din router og monter RJ45 kabel(LAN kabel) fra din router til hoved enheden.

2. Placer nu de andre TP-link enheder rundt i huset hvor det passer dig bedst.

3. Klon enhederne og vupti så har netværk i hele huset.

Skal jeg så have flere SSID(netværk) i huset?
Nej, dette behøves ikke da de kan klones til at have samme netværksnavn. Således kan du have samme netværksnavn i hele huset og du behøves ikke at skifte, når du bevæger dig rundt i huset.

Har du f.eks Sonos eller andet netværksbaseret enheder, kræver disse samme SSID for at kunne fungere. Dette sæt vil være perfekt til dette, da det har mulighed for at benytte samme SSID.

”Jamen jeg har jo flere el-grupper i mit hus, vil det så virke?”
…spørger du sikkert, og ja det vil fungere på kryds af dine grupper. Sålænge det er inde for samme El-tavle. Enkelte gange har jeg oplevet at det ikke virker fordi der enten har være usandsynligt meget støj på husets EL-net, eller fordi huset har meget gamle strømkabler. Så har du gamle stofledningsstrømkabler vil jeg anbefale dig en alternativ løsning i stedet.

Let forstålig demostrations video finder du her:
http://www.youtube.com/watch?v=yuhyTsNvefM

 

Har du spørgsmål eller kommentar er du velkommen til at skrive her under. 🙂

Michael • 28/10/2014


Tidligere indlæg

Næste indlæg

Kommentarer

 1. Line 11/04/2015 - 19:43 Reply

  Hej Michael, skal man så have en “enhed” i hvert rum? Hvad er fordelen med denne løsning fremfor en trådløs forstærker, fx den du anbefaler (http://www.hardware-store.dk/tradlos-netvaerk-repeater/prod_8249.html)? Vh Line

  • Michael 13/04/2015 - 07:24 Reply

   Hej Line,

   Tak for din kommentar.

   Du skal nødvendigvis ikke have en enhed i hvert rum, men du skal have en enhed i hver ønsket wifi zone. Wifi-zonen er altså ikke nødvendigvis begrænset til ét rum.

   Fordelen med wifi igennem el-kablerne er, at du kan opsætte samme wifi spot længere væk, end du vil kunne forlænge med Tp-links wifi forstærker. Desuden er den ligeglad med tykke vægge som wifi ikke kan nå igennem.

   Så det kommer helt an på hvad det er man ønsker at opnå? 🙂

   Med venlig hilsen
   Michael

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *