Hardware-Bloggen!

SSD harddisk

Hvad er en SSD harddisk?

SSD er en forkortelse af “Solid State Drive“. En SSD harddisk er baseret på samme teknologi som de USB-stick du bruger i dagligdagen til at overføre/lagre filer.

Hvad kan en SSD harddisk?

En SSD disk kan med stor fordel bruges i bærbar computer(eller stationær), da du vil opleve en markant forbedring af ydeevnen på computeren. Din computer vil altså blive hurtigere til at arbejde for dig. F.eks at flytte filer fra mappe til mappe, åbne programmer samt opstart af styresystem. Med andre ord vil dagligdagen med din computer være forbedret og forgå mere gnidningsløst.

Alternativt kan du benytte SSD harddisken som ekstern lagringsenhed til f.eks backup eller andet. Dette bruges hvis du ofte overføre større filer fra computer til ekstern enhed, da overførsels hastigheden vil være større med en SSD disk.

Ønsker du en SSD disk i en stationær computer kan du med fordel sætte 2 stk SSD harddiske sammen i RAID og derved danne en 3,5″ harddisk. Alt du skal bruge er 2x SSD harddiske af samme model og størrelse samme med et 3,5″ SSD harddisk kabinet. Din stationær computer opfatter derefter dine 2 SSD diske som én harddisk.

Fordelen ved SSD harddisken

– Kan tåle stød – En SSD harddisk kan tåle volsomme stød som en normal harddisk absolut ikke kan.
– SSD harddisken er ekstremt hurtigt til opstart af styresystem og programmer samt flytning af filer.
– Bruger markant mindre strøm end normale harddiske
– Støjer ikke – absolut støjsvag harddisk

Ulempen ved SSD harddisken

Udover prisen er ulemperne få. Som hovedreglen skal man regne med at SSD harddiske holder i 10år, alt efter hvor meget og hvor lidt den bliver brugt…. men om 10år er det måske også tid til at udskifte til noget andet :).

Har du lyst til at vide mere om SSD diske kan du se en grafisk illustration omkring SSD harddisken her.

Michael • 24/01/2013


Tidligere indlæg

Næste indlæg

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *