Hardware-Bloggen!

Plankebord – Hvorfor vælge et plankebord til din stue?

Plankebord er idag blevet super populære. Det kan der være mange grunde til. I denne artikel vil jeg gå i dybden med hvorfor plankeborde eller træborde netop nu er så populær – samt hvor du kan købe dit nye spisebord høj kvalitet.

I mange år har vi i boligindretningen haft alt skulle være hvidt i hvidt. Dvs. hvide lofter hvide vægge, hvid højglas møbler osv. osv. Med andre ord har alt næsten skulle være “kunstig”. Tiderne har ændret sig og vi ønsker at være tro mod naturen og få noget mere liv ind i vores hverdag. Med andre ord hunger vi efter at bryde noget af den kunstige digitale verden vi ellers lever i til daglig.

Vi som dansker går meget op i bæredygtighed, og går ofte forest når vi i verden snakker sustainability. Plankebordet har bestemt “bæredygtighed” i sig. Hvorfor? Fordi et plankebord kan holde i rigtig mange år. Bliver man træt af det kan det slibes ned og opfriskes med en ny nuance af pigmentering. Dette er stor kontrast til en laminatbord eller placticbord som smides ud i stor stil.

Hvor køber man plankeborde?

Idag kan man købe sit plankebord mange steder på nettet. Der er dog stor forskel på “hobby-snedkeren i garagen”(som måske ikke helt er klar over at træ er et svært emne at mestre bl. a. pga. tøringsprocessen af plankerne – som iøvrigt er en helt anden snak:) og de professionelle. og ja så er der alle bolighusene som kalder et stavlimet træbord for “plankebord”. Vil du have et ægte plankebord som er lavet af planker fra over 100 år gamle egetræ, skal du have fat i plankebord af hele planker som f.eks ByMAIN.dk laver dem – de kan lave dit plankebord efter mål, ønsket behandling, bentype osv.

Uanset hvad du vælger er det super skønt med en møbel i træ som bryder rigtig godt med de ellers så hvide vægge og lofter vi oftes har i vores hjem.

Michael • 15/10/2021


Tidligere indlæg

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *