Hardware-Bloggen!

2

Analog vs. Digital overvågningskamera

I dette indlæg vil jeg kigge på hvad der er bedst, analog eller digital videoovervågning. Jeg vil komme omkring forskellen på de to typer af overvågningskamera, fordele/ulemper, prisforskelle mv.

Definition

Analog videoovervågning

Analog videoovervågningskamera kobles sammen med anden digital optager enhed såsom DVR, computer PCI-kort eller direkte til tv/skærm. Kablet som bruges hertil er et BNC kabel.

Digital kameraer

Digital videoovervågningskameraer tilsluttes via RJ45 kabel også kaldet LAN patchkabel. Kameraet kobles direkte til en switch og kan derefter konfigureres via server/computer.

Fordele / ulemper (overvågningskamera):

Analog overvågningskamera

Opløsningen på et analog kamera er ofte forbundet med lav opløsning og kvalitet i forhold til de digitale kameraer. Analog kamera kommer ofte ikke over 752x582px. / 500TVL(TV lines). Fordelen ved analog kameraer er, at de er pris billige og lettet at sætte op og derved ikke behøver meget teknisk viden. Analog videoovervågningskamera koster mellem kr. 300,- og kr. 1.500,- pr. analog videoovervågningskamera – alt efter model og funktioner.

Digital overvågningskamera

Disse kameraer opnår en langt højere opløsning og derved viser de tydeligere billeder af indbrudstyven. Fordelen ved digital overvågningskamera er, at mange fås med PoE, PoE betyder: “Power over Ethernet” – hvilket vil sige at kameraet får strøm via patch-kablet. Det er smart, da man således kun skal føre et kabel. PoE kræver dog at switchen, som overvågningskameraet er tilsluttet til, understøtter PoE.

Ulempen på digital overvågnings-kameraer er den ofte høje pris samtidig med, at det som udgangspunkt kan være meget besværligt at sætte op, hvis man ikke har det rette tekniske viden.
Prisen kan ligge alt lige fra kr. 600,- til kr. 5.000+ pr. digital videoovervågningskamera – alt efter model og funktioner.

Anbefaling

Jeg vil anbefale de digitale kameraer, da mange flere funktions muligheder er åbne. Derudover har de den markante høje opløsning, hvilket unægteligt gør det lidt sjovere den dag indbrudstyven melder sig. Dog kræver det en hvis erfaring i netværk for at få det sat korrekt op. Har man ikke dette vil jeg anbefale de analoge løsninger som f.eks dette simple overvågningssæt med skærm.

Michael • 26/09/2012


Næste indlæg

Kommentarer

 1. James 11/07/2014 - 13:54 Reply

  Hej Michael

  Fin gennemgang. Jeg hælder selv mest til det analoge overvågningskamera – særligt de modeller med BNC og power-kabel i ét. Jeg tror, at det giver det meste stabile signal.

  De bedste hilsner James

  • Michael 14/07/2014 - 11:28 Reply

   Hej James,
   Tak for din kommentar. De analoge kamera kan også sagtens benyttes – Vi sælger også en del af dem – specielt i samlet sæt. F.eks:
   Trådløs overvågning
   eller:
   Analog videoovervågningssæt

   Endnu en gang tak for din kommentar.

   Venlig hilsen
   Michael

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *